Verbouwde boerderij als groepsverblijf in Midden-Limburg

De boerderij heeft een lange geschiedenis die terug te voeren is tot de zestiende eeuw. De oude, verbouwde boerderij is gelegen aan de Uffelse Beek. De boerderij kreeg de naam Bekerhof, wat ‘hoeve aan de beek’ betekent. De boerderij is nog steeds een werkend bedrijf en tegenwoordig ook een accommodatie voor kleine en grote groepen. Buiten is er veel ruimte voor sport en spel.

De geschiedenis van Bekerhof Groepsaccommodatie

De Bekerhof is meer dan 500 jaar oud. De eerste verwijzing naar de boerderij is gevonden in de zestiende eeuw, waardoor we met zekerheid kunnen zeggen dat de boerderij sinds 1557 bestaat. De boerderij is al zeven generaties in het bezit van de familie Verstappen, die het huis vanaf 1785 pachtte en in 1982 heeft gekocht.

De boerderij heeft in de twintigste eeuw veel veranderingen ondergaan. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen er naast koeien en paarden ook kippen op de boerderij. In de jaren zestig werd de boerderij een melkveehouderij. Eind jaren tachtig besloot de familie Verstappen naast hun boerderij ook een groepsaccommodatie te openen. Een jaar daarna stopte de familie met de veeteelt en richtten zij zich op de landbouw. Tot op heden wordt er nog steeds geteeld en kun je met grote groepen terecht bij de Bekerhof, in de grote accommodatie en kleine accommodatie.


Ideaal voor weekend met familie of vrienden

De boerderij en groepsaccommodaties worden nu gerund door Willy Verstappen en zijn vriendin Paulina Koczorowska. Daarnaast telen zij ook asperges en bloemkolen. Op aanvraag geeft Willy graag een rondleiding over het tuinbouwterrein en legt daarbij uit hoe asperges worden geteeld.

Willy en Paulina runnen sinds 2003 de boerderij met groot plezier. Alles is mogelijk op deze groepsaccommodatie in Midden-Limburg.

Huur onze groepsaccommodatie