Activiteiten in Hunsel en omstreken

Hieronder staat een overzicht van verschillende doe activiteiten in de omgeving van de Bekerhof.

Activiteiten op locatie

Fietsen en wandelen


In de omgeving van de Bekerhof is een groot fietsroutenetwerk aanwezig. Door middel van kleine routes van enkele kilometers kan er van knooppunt naar knooppunt gefietst worden. Meer informatie: www.fietsroutenetwerk.net.
Om de omgeving op een leuke wijze te verkennen op wielen kun je terecht bij Yellow Rent. Yellow Rent is gespecialiseerd in entertainment op wielen en verhuurt steps, duosteps, een fietstrein, ligfietsen, tandems en de fietsmix. Meer informatie is te vinden op www.yellowrent.nl.


Ook wandelroutes zijn in de directe omgeving van Bekerhof aanwezig. Twee wandelroutes komen langs de Bekerhof. De wandelroutes zijn verkrijgbaar op de Bekerhof. Voor meer wandelroutes in de regio zie www.leudal.net.


Speeltuin


In Hunsel is er de grote buitenspeeltuin Zevershof voor kinderen. Op enkele kilometers afstand van Hunsel, in het Belgische Kessenich ligt de binnenspeeltuin ‘Alles kids'. Kijk voor meer informatie op www.alleskids.be.


Vissen


Wie wil vissen kan op de Uffelse beek vissen naast de Bekerhof of in Neeritter bij de forellenvijver Heioord. Kijk voor meer informatie op www.heioord.com .


Beleef het bij Stijndergeit


Bij geitenhouderij Stijndergeit kun je terecht voor educatie, een excursie met kaasproeverij en speel- en doe-middagen. Info: www.stijndergeit.nl.


Boerengolf, boerenspellen en GPS-tochten


Activiteitenboerderij het Hobbyschuurtje organiseert op de boerderij rondleidingen, boerengolf, boerenmolka, boerenspellen, creatieve workshops, GPS-tochten, High tea-party's en kinderfeestjes. Kijk voor meer informatie op www.hethobbyschuurtje.nl.


Zwemmen / watersport


Voor een lekker dagje aan het strand kun je terecht bij Dagstrand Fun Beach Panheel. Hier kun je niet alleen zwemmen maar op dit trendy strand worden ook tal van activiteiten georganiseerd. Kijk op www.funbeach.nl.
Indoor zwemmen kun je bij het subtropisch zwembad de IJzeren Man in Weert. Bekijk de website: www.zwembadweert.nl.
De Maasplassen bij Roermond vormen het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Voor ieder die wordt aangetrokken tot water heeft dit gebied veel te bieden: zeilen, surfen, waterskiën, zwemmen en nog veel meer. Meer weten? Ga naar www.maasplassen.com.


Karten, paintball, bowlen en lasergame


All in Echt is een evenementenlocatie voor karten, paintballen, bowlen en lasergamen. Kijk voor een compleet arrangement op www.allinecht.nl


Stadsarrangement Roermond


Voor een leuk uitje in Roermond heeft Stadsarrangement een groot en divers aanbod. Zie www.stadsarrangement.nl voor het complete overzicht van arrangementen. 


Gamecentrum


E-Village is een uniek gamecentrum in Roggel, waar hightech entertainment en actief bewegen samenkomen. Meer informatie is te vinden op www.e-villageroggel.nl


Schietsport


Schietbaan de Wildenberg in Weert (op 20 km afstand van de Bekerhof) heeft verschillende mogelijkheden voor kleiduivenschieten, pistoolschieten en handboogschieten. Kijk op www.schietbaandewildenberg.nl voor diverse arrangementen.


Huifkartochten


Het natuurgebied van de Belgische en Nederlandse Kempen is te ontdekken met huifkartochten (25 km van de Bekerhof). Huifkar verhuurbedrijf Hendriks verhuurt onder andere huifkartochten die zelf bestuurd mogen worden. Kijk op de www.huifkartochten-hendriks.nl.


Solextochten


Solextochten Roermond organiseert solextochten in de omgeving van de Bekerhof. Kijk voor meer info op www.solextochtenroermond.nl.


Rondvaarten Maasplassen


Rederij Cascade organiseert allerlei rondvaarten op de Maasplassen. Kijk op www.rederijcascade.nl voor het actuele vaarprogramma en groepsarrangementen.


Golfen


Naast de Bekerhof is een 9 holes golfbaan gelegen die voor iedereen toegankelijk is. Zowel beginnende als geoefende spelers voelen zich thuis op de golfbaan ‘Land van Thorn'. Kijk op www.landvanthorn.nl.


Klimpark


In Tegelen (ongeveer 40 km van de Bekerhof) bevindt zich het klimpark Fun Forest. Dit klimpark biedt een actieve, avontuurlijke en sportieve beleving in het bos. Bezoek www.funforest.nl


Grotten


Zuid-Limburg staat bekend om zijn mooie grotten. ASP Adventure biedt leuke grotarrangementen aan, van mountainbiken en klimmen tot culturele tochten. Kijk op www.aspadventure.nl.


Boerenspellen


Loeigezellig is een modern en geautomatiseerd melkveebedrijf in Ospel (18 km van de Bekerhof). Op het bedrijf worden rondleidingen gegeven en kunnen leuke, hilarische, actieve en sportieve spellen gedaan worden. Kijk voor meer informatie op www.loeigezellig.nl en www.boerenspellen.nl.


Overige activiteiten

Uitgaan


Weert is een leuke en gezellige uitgaansstad met vele cafés en een discotheek. De meeste uitgaansgelegenheden bevinden zich aan de ‘Oelemarkt' midden in de stad. Daarnaast zijn er in Roermond en Maaseik ook diverse uitgaansmogelijkheden.


Voor taxi naar Weert of Roermond:


Voor taxi naar Maaseik:
  • Gematax, +32 478 56 6856


Musea

Weert beschikt over twee musea die wisselende exposities hebben over de omgeving. Wil je meer weten? Kijk op http://www.museumweert.nl/.

Het Stedelijk Museum Roermond geeft een indruk over de rijke cultuurhistorie van de stad Roermond. Kijk op http://www.museum.roermond.nl/ of http://www.uitmetkorting.nl/stedelijk-museum-roerm...
Het openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind is een dorp op zich, waar de tijd rond 1900 is stil blijven staan en waar oude ambachten nog beoefend worden. Meer weten? Bezoek http://www.eynderhoof.nl/.


Cultuur
Het witte stadje Thorn herbergt een schat aan cultuurhistorie met veel bezienswaardigheden. Middels een fotozoektocht, die verkrijgbaar is op de Bekerhof, zijn veel bezienswaardigheden te bewonderen. Ook is het mogelijk om door een ervaren gids rondgeleid te worden door Thorn. Meer informatie over rondleidingen in Thorn is te vinden op http://www.toertjethorn.nl/.
Het Belgische Maaseik is een historische en gezellig stad op 15 kilometer afstand van Hunsel. De prachtige markt met terrasjes geeft Maaseik een erg gezellige sfeer. Meer informatie is te vinden op http://www.maaseik.be/.


Winkelen
Op ongeveer 15 kilometer afstand van Bekerhof Groepsaccommodatie ligt Roermond. Deze stad kent een oude binnenstad met veel winkels en het Designer Outlet Center. Roermond is dan ook uitgegroeid tot een uitgebreide winkelstad. Zie http://www.designeroutletroermond.com/ voor meer informatie.
Kijk ook eens op http://www.eropuitinlimburg.com/. Op deze website staan talloze tips en ideeën voor leuke activiteiten tijdens je verblijf op de Bekerhof.